Copyright © All Rights Reserved

Ontstaan

"L&J Theater" werd geboren in maart 2008.

2 vrienden, Lode Bertels en Julia Dupont, met een achtergrond in theater kregen het idee om zelf een productie op de planken te brengen. En dit deden ze. In maart 2009 was hun eerste productie

"Une romance en France" een feit en ze speelde in het OC van Lichtaart. De productie was kleinschalig maar smaakte naar meer...

 

Na de herneming van "Une romance en France" op 6 en 7 november 2010 in CC 't Schaliken in Herentals werd besloten L&J Theater om te dopen tot een VZW. En zo geschiede: op 8 januari 2011 werd L&J Theater, L&J Theater V.Z.W. en eén ding stond vast: Deze vereniging had alles in huis om uit te bloeien tot een mooie en creatieve organisatie.

 

De uiteenlopende genres van producties zorgden ervoor dat L&J Theater een soort eigen stijl begon te ontwikkelen. Een combinatie van spel, muziek en zang. Dat maakt dat de producties zo gesmaakt worden bij het publiek.

 

L&J Theater bracht ook als eerste Vlaamse gezelschap de Nederlandse klassieker "Ja Zuster, Nee Zuster" op Belgische grond. Het script werd speciaal voor de voorstelling geschreven met respect voor de originele personages en de stijl van Annie MG Schmidt, de bekende liedjes van Harry Bannink waren aanwezig en de voorstelling werd onthaald door een dolenthousiast publiek.

 

Ondertussen speelt L&J Theater elk jaar een nieuwe voorstelling in CC 't Schaliken.

 

 

Bestuur

L&J Theater vzw wordt geleid door volgende personen:

 

Lode Bertels

Voorzitter

 

Romy Loosveldt

Bestuurslid - Secretaris

 

Maxim Selis

Bestuurlid - Penningmeester