Al meer den tien jaar theater voor het grote publiek... 


"L&J Theater" werd geboren in maart 2008.

Twee boezemvrienden, Lode Bertels en Julia Dupont, die elkaar leerde kennen op de theaterafdeling van De!Kunsthumaniora in Antwerpen kregen het idee om zelf een productie op de planken te brengen. En dit deden ze. In maart 2009 was hun eerste productie "Une romance en France" een feit en ze speelde in het OC van Lichtaart. De productie was kleinschalig maar  smaakte naar meer...


Na de herneming van "Une romance en France" op 6 en 7 november 2010 in CC 't Schaliken in Herentals werd besloten L&J Theater om te dopen tot een VZW. En zo geschiede: op 8 januari 2011 werd L&J Theater, L&J Theater V.Z.W. en  eén ding stond vast: Deze vereniging had alles in huis om uit te bloeien tot een mooie en creatieve organisatie.


De uiteenlopende genres van producties zorgden ervoor dat L&J Theater een soort eigen stijl begon te ontwikkelen. Een combinatie van spel, muziek en zang. Dat maakt dat de producties zo gesmaakt worden bij het publiek.


L&J Theater bracht in 2012 als eerste Vlaamse gezelschap de Nederlandse klassieker "Ja Zuster, Nee Zuster" op Belgische grond. Het script werd speciaal voor de voorstelling geschreven met respect voor de originele personages en de stijl van Annie MG Schmidt, de bekende liedjes van Harry Bannink waren aanwezig en de voorstelling werd onthaald door een dolenthousiast publiek. Om het tienjarig bestaan van de groep te vieren herneemde L&J Theater de succesproductie in 2018 in het Bobbejaanland Theater. 

Productieteam

Lode Bertels


Voorzitter Raad Van Bestuur, Productieleiding, Huisregisseur 

Maxim Selis


Bestuurslid, Productie,

Grafisch Ontwerp

Julia Dupont


Stichtend Lid, 

Artistiek Advies

Maatschappelijke zetel: 

Larikslaan 20 -2460 Lichtaart (Kasterlee)


info@lenjtheater.be - 0032 14 55 20 93


BE 0833.428.354 - IBAN BE40 7310 1703 2363

COPYRIGHT - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN